AGT 1K BREATHE FIRE /1100D+

17Κ Breathe fire

1100 D+

65% Trail

25% Dirt

5% Road

5% Styra

Σήμανση: κίτρινα σημάδια και βελάκια κατεύθυνσης.

Η εκκίνηση δίνεται στην πλατεία των Στύρων πίσω από την εκκλησία. Μπαίνουμε κατευθείαν σε ανηφορικό πλακόστρωτο καλντερίμι και περνώντας από την Μεγάλη Βρύση των Ρεβυθαίων (Πλατάνια) ανηφορίζουμε μέσα από το χωριό για περίπου 1χλμ. Σε αυτό το σημείο ξεκινάει χωμάτινο τερέν, με εναλλαγές από αγροτικό χωματόδρομο σε μονοπάτι για τα επόμενα 2 χλμ.

Βρισκόμαστε στο 3ο χιλιόμετρο και στον 1ο σταθμό βασικού ανεφοδιασμού (νερό) πριν την ανάβαση του κάθετου “path of the goat”. Βραχώδης τερέν και “σάρα” για 1χλμ με θετική υψομετρική 330 μέτρων το οποίο δίνει την σκυτάλη σε ένα ακόμη ανηφορικό μονοπάτι μέχρι το Κάστρο και την Πύλη των Αρμένων στα 645 μέτρα υψόμετρο.

Από αυτό το σημείο ξεκινάει η κατάβαση με μια στάση ακόμα στο 6ο χλμ με τον 2ο σταθμό για σνακ, νερό και ισοτονικό. Η κατάβαση είναι 1 χλμ τεχνικού τερέν με εναλλαγές από χωμάτινο σε βραχώδες που προσφέρεται για ένα διάλειμμα από τις ανηφόρες με μπόλικο παιχνίδι και ταχύτητα. Εδώ αλλάζει η διαδρομή σε σχέση με την περσινή στρίβοντας δεξιά για περισσότερο πέτρα, βράχο, λατομεία και άλλη λίγη πέτρα.

Μετά από λίγο μπαίνουμε στο δάσος και αλλάζουμε αυτόματα τερέν. Υγρό χώμα με φύλλα, φουλ βλάστηση και κατηφόρα για πολύ “τσουλήθρα”. Ανηφορίζοντας στην συνέχεια συναντάμε μονοπάτι και πάλι που ξεκινάει από τα φημισμένα Δρακόσπιτα και διασχίζει διάφορα αρχαία ρωμαϊκά λατομεία ανεβαίνοντας ξανά στα 635 μέτρα. Εκεί θα υπάρχει ο 3ος σταθμός ανεφοδιασμού στο 11ο χλμ, με πλούσιο μενού (νερό, αναψυκτικά, ηλεκτρολύτες, φρούτα και σνάκ).

Συνεχίζοντας ακολουθούμε μονοπάτι στην πίσω πλάγια το οποίο καταλήγει στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής (656 μέτρα , 12ο χλμ). Από εκεί μπαίνουμε σε κατηφορικό ζιγκ ζαγκ μονοπάτι για γερά γόνατα, το οποίο μας οδηγεί σε αγροτικό δρόμο και στην συνέχεια στο εγκαταλελειμμένο χωριό των Κελιών. Εναλλαγές μονοπατιού και αγροτικού δρόμου με διαδοχικά τμήματα ανηφόρας και κατηφόρας, καταλήγουν στον 4ο σταθμό ανεφοδιασμού στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Εδώ πατάμε σε άσφαλτο για πρώτη φορά σε όλη την διάρκεια του αγώνα (εντάξει, έχει 20-30 μέτρα στην αρχή), αλλά ευτυχώς δεν κρατάει για πολύ.

Σε 700 μέτρα μπαίνουμε και πάλι σε μονοπάτι που μας οδηγεί μέσα στο χωριό των Στυρών και στον τερματισμό στην πλατεία όπου θα μας περιμένουν διάφορα τοπικά εδέσματα και αναψυκτικά.

Πληροφορίες διαδρομής

Details
17Km

Τροφοδοσία αθλητών αγώνα AGT 17K

Παροχή/Χλμ 3ο 6ο 11ο 15ο
Επιτραπέζιο νερό Δίρφυς
Ισοτονικό Ρόφημα
Κέικ
Snacks
Cola
Μπανάνα
Gel

Παροχές

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους δρομείς.
ΔΙΑΜΟΝΗ
Έκπτωση διαμονής στα προτεινόμενα καταλύματα.
ΜΕΤΑΛΛΙΑ – ΕΠΑΘΛΑ – ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ
Αναμνηστικά μετάλλια για όλους τους δρομείς και παραδοσιακά συλλεκτικά έπαθλα της περιοχής για τους νικητές.
Technical T-shirt 42K Elements water
Pennie technical towel
ATLAS soft flask 42K
Ψηφιακή δωροεπιταγη αξίας 5€ από το κατάστημα THINK FIT
Έκπτωση 20% σε αγορές σε όλα τα προϊόντα ΑΡΩΝΙΑΣ της Ευβοϊκής επιχείρησης Filevia
Έκπτωση 10% σε όλα τα προϊόντα από το κατάστημα Gonut
ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Σταθμοί τροφοδοσίας με νερά ισοτονικά και σνακ σε επιλεγμένες θέσεις σύμφωνα με το παραπάνω γράφημα.
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλες τις διαδρομές.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Γιατροί, διασώστες, ασθενοφόρο και εθελοντές θα βρίσκονται παρόντες σε όλο το μήκος των διαδρομών.
ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Για όλους τους αγώνες θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων.
ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ
Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης θα υπάρξει φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση όλων των δρώμενων.

Κόστος συμμετοχής ανά δρομέα : 20€